Centres de Culte

Església de Sant Miquel Arcàngel

Aquest és un edifici de Carreus, amb planta de creu llatina i creuer, cúpula i cimbori. L'interior té tres naus amb columnes quadrades i tota mena de cornises i voltes pròpies del Barroc. L'altar al Santíssim està afegit al Presbiteri. El Campanar està al costat de l'Evangeli i es de forma quadrada fins al nivell de la façana on es fa octogonal amb obertures allargades i balustrada superior. Les façanes laterals i posterior són planes d'obertures petites. El lloc sobre el qual s'alça aquesta església era el mateix on hi havia l'anterior, d'estil Romànic, que ocupava la part posterior, com encara es pot veure als carreus de l'Absis i de l'exterior del costat de l'Epístola.  

Pl. Església, s/n.
Horari: Diumenges de 12:00 h a 13:00 h

Capella Mare de Déu del Portal

Edifici de carreus situat a l'encreuament dels carrers Major i d'en Perera que ocupa un solar irregular on s'inscriu la seva planta regularitzada, que és d'una creu grega de braços mínims quasi quadrada, amb pilars als angles que sostenen una cúpula sobre cimbori per mitjà de petxines. El cimbori és circular i ple d'obertures intercalades entre pilastres toscanes lligades per un entaulament també circular, que serveix de base a la cúpula.

C/ Major
Horari: Tots els dies de 8:00 h a 20:00 h

Capella Sant Roc

Aquesta Capella-Ermita de planta rectangular, molt simple feta de mamposteria amb reforços de carreu, amb dues façanes lliures i les altres com a mitgeres. Està finalitzada amb coberta de teula a dos vessants. L'accés es produeix per una porta de mig punt dovellada, de pedra, amb impostes i motlllures als brancals i a l'arc, amb restes d'escut a la dovella clau. Aquesta porta està centrada a l'eix i per sobre d'ella hi ha un petit òcul. També es pot vuere una petitta finestra rctanugular al lateral. Aquesta capella va estar fora del casc antic però desp´res del creixement del Segle XVIII que va patir la vila, va quedar inclosa en la mateixa.

C/ Sant Roc, 8
Horari: Durant l'estiu de 8:00 h a 20:00 h
Es fa una missa el dia 16 d'agost

Capella Sant Salvador de Pinyeres (Poblat de Pinyeres)

Aquesta capella és el temple parroquial de les Pinyeres dedicat a la Transfiguració del Senyor. Aquest lloc va ser independent de Batea fins a l'any 1841, on juntament amb Algars, foren agregats a la vila de Batea perdent al cap de pocs anys el culte. Fins al 1936, tenia lloc el seu aplec del dia 6 d'agost. L'edifici presenta planta rectangular on a l'interior, es pot descobrir una nau amb arcs apuntats i una petita sagristia adossada. La façana posterior té quatre contraforts de carreu i la principal, una portalada de mig punt dovellat per sobre de la qual, tot dintre del mateix pany, trobem una espadanya de dos finestrals i un altre més petit inscrit dintre d'un triangle que remata el conjunt.

Localització: https://www.google.com/maps/place/La+Transfiguraci%C3%B3+de+Pinyeres/@41.1139681,0.2070262,13.46z/data=!4m8!1m2!2m1!1scapella+sant+salvador+de+pinyeres+batea!3m4!1s0x12a0b0a3f1c72d73:0x8228a55975cde360!8m2!3d41.1256884!4d0.2098846?hl=ca

Horari: Primer diumenge d'agost

Ermita de Sant Joan d'Algars (Terme d'Algars)

Ermita d'una sola nau, de carreus ben treballats com a reforç dels angles i combinats amb pedra menys tallada a la resta. Porta d'accés centrada a l'eix de la nau, d'arc apuntat i dovellat, no hi té cap finestra i la seva planta és rectangular. La coberta és de dues aigües de teula, encara que alguna part conserva l'original amb lloses de pedra, a l'ínterior podem trobar quatre arcs. S'al·ludeix a aquest edifici en un testament de l'any 1500 on sembla que aquesta Ermita va ser la parròquia dels habitants del Castell d'Algars i del nucli poblacional annex a aquest.

Localització: https://www.google.com/maps/search/sant+joan+d'algars+batea/@41.0940673,0.2111799,14.29z?hl=ca

Horari: Dia 24 de juny

Capella de Sant Joan Baptiste (Calvari)

Sent una construcció datada al Segle XVII (cap a l'any 1625), aquesta és la capella més antiga del Calvari. D'uns 12 metres quadrats, està construïda sobre una base rectangular i no té cap finestra. Amb una coberta de dos vessants i lloses de pedra, és tota de carreus. Té una portada de mig pont dovellat i brancals amb petits bordons per sobre d'una cornisa motlurada i un frontó triangular, on hi ha una inscripció esculpida sobre pedra. El conjunt es remata per mitjà d'una espadanya de pedra. 

 

Capella Sant Josep (Calvari)

 

Calvari
Horari: Durant el mes de maig es fa la novena
Cada dia a les 17:00 h.

Els dies de Festes Majors s'obren totes les capelles del Calvari, que són set en total: Capella de Sant Joan Baptista, Capells de Sant Josep, Capella de Sant Francesc d'Assís, Capella de Sant Tomàs d'Aquino, Capella del Sant Sepulcre i Capella de Santa Maria Magdalena.

Subscriure a