Benvinguts a Batea

 

Batea és un municipi de la Terra Alta amb una població, dinàmica i emprenedora, al voltant dels 1900 habitants.


A banda del centre administratiu, el municipi de Batea inclou els antics pobles d'Algars i Pinyeres, actualment completament deshabitats, i alguns masos disseminats.


El terme és el més gran de la comarca i el sisè de la província de Tarragona i alhora limita entre terres aragoneses i terres catalanes. Els conreus, dedicats principalment al cultiu de la vinya, ocupen més de la meitat del total de la superfície municipal. I això vol dir que l'agricultura i l'elaboració de bons vins és el què ens manté ocupats a gran part de les bateanes i dels bateans.


Aquest poble, des dels seus inicis històrics, ha estat el denominador comú de diferents cultures i civilitzacions, les quals ens han deixat un patrimoni admirable. Pre-Íbers, Íbers, Gods, Àrabs i Romans han deixat reminiscències de la seva trajectòria pel nostre terme. I de l'època medieval i Barroca hem heretat construccions i edificis imponents.


Per tot això, us oferim el plaer de passejar a l'ombra de la seva història i l'encís d'introduir-vos en la cultura del bon vi... Ara només cal que ens descobriu.

Subscriure a